Behandeling & Tarieven

Kosten
Het uurtarief van 2024 is € 189,36 en is bepaald door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit). De behandelingen duren meestal drie kwartier.

De behandeling bestaat uit:

  • voorlichting & preventie
  • gebitsreiniging
  • polijsten

Afhankelijk van de gebitssituatie kan het noodzakelijk zijn om meerdere afspraken te plannen. Dit wordt aan het begin van de behandeling met de klant overlegd. Wanneer u afspraken niet kunt nakomen, verzoek ik u dit 48 uur van tevoren telefonisch aan mij door te geven. Indien dit niet gebeurt ben ik genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.

De rekening
De facturatie heb ik uit handen gegeven aan Infomedics, zij verzorgen de facturering zodat ik meer tijd heb voor de zorgverlening en aandacht voor u. Voor vragen over de rekening kunt u contact opnemen met Infomedics (tel: 036-2031900).

Vergoeding
De kosten kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen. Elke verzekeringsmaatschappij heeft een maximaal bedrag dat wordt vergoed per behandelcode. Met Menzis, ONVZ en Trias heb ik geen contract. Dit betekent dat ik de rekening niet rechtstreeks bij die verzekerings­maatschappij kan indienen. Dit houdt in dat u dit zelf zal moeten doen.

Eigen bijdrage
Tegenwoordig worden de behandelingen bij de mondhygiëniste niet meer 100% vergoed maar 75%. U betaald dus altijd een eigen bijdrage. 

Tarieven
De tarieven en codes worden door de verzekeringsmaatschappij samengesteld. Welke code er wordt gebruikt is afhankelijk van de fase van de behandeling waarin u zit. Hoeveel u vergoed krijgt, ligt aan uw tandarts verzekering.